Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/clients/client3/web22/web/ver_noticia.php on line 14
MARQ - Escaneado 3D del Discobolo

MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje
noticias

 

Escaneado 3D del Discobolo

NOTICIA MARQ - 22 de Julio de 2009

EL MARQ I EL COL·LEGI D'ENGINYERS TÈCNICS EN TOPOGRAFIA SIGNEN UN CONVENI AMB EL BRITISH MUSEUM PER A L'ESCANEJAT 3D DEL DISCÒBOL 

Me gusta                               

L'exposició “La Bellesa del Cos: Art i Pensament en la Grècia Antiga”, que actualment i fins al 13 d'octubre pot contemplar-se al MARQ, Museu Arqueològic d'Alacant esdevé el major préstec de peces d'art grec que el British Museum haja fet mai a cap altre museu. Entre les peces exposades, destaca, per la seua importància, el Discòbol de Miró, que, a més, és la primera vegada que es mostra a Espanya i la segona en la història que ix del BM des que aquest l’adquirís als hereus de C. Towley el 1805.
Des de la seua inauguració les activitats entorn de l'exposició i al Discòbol no cessen. Ara es tracta d'una activitat cientificotècnica de primera magnitud.
EL MARQ, Museu Arqueològic d'Alacant i el Col•legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Topografia ( www.coit-topografia.eswww.geomaticalicante.es ) han signat un conveni amb el British Museum per a l'obtenció, mitjançant escaneig làser i tècniques fotogramètriques d'última generació, d'un model matemàtic del Discòbol.
Per a dur a terme les tasques científiques i tècniques derivades d'aquest conveni, hi participen l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers en Topografia, Geodèsia i Cartografia de la Universitat Politècnica de Madrid i l'empresa Valverde SIG, S.A.
El conveni té un objectiu doble. D'entrada, com ja s'ha indicat, l'obtenció del model matemàtic, del qual el British Museum manca en l'actualitat. I un segon objectiu de caràcter cientificotècnic, pel qual s’hi pretén analitzar les eines fotogramètriques actuals i la seua aplicació a l'estudi d'elements arqueològics i arquitectònics.

El caràcter no invasiu d'aquest tipus de tècniques (se'n va a treballar des d'una distància de 3 m. del Discòbol) junt amb les altes precisions i l'enorme volum d'informació que es genera, fan de l'escanejat làser i la fotogrametria els procediments ideals per a aquest tipus d'estudis.

Els treballs, que es van desenvolupar el dilluns dia 20 de juliol, inclouen l'establiment d'una microxarxa topogràfica d'alta precisió entorn de la ubicació que el Discòbol ocupa al MARQ. Aquesta xarxa servirà com a referència geometricodimensional per a l’obtenció posterior d'imatges 3D de l'estàtua i la utilització de tècniques d'escanejat tridimensional per mitjà de la tecnologia làser. El resultat final esperat serà un conjunt d'imatges estereoscòpiques, ortoimatges, models matemàtics i escenaris 3D per a la gestió i visualització de les dades.

Tot aquest important volum d'informació proporcionarà un registre total, continu i de precisió del Discòbol del qual podrem accedir-hi a tota la informació necessària per a un perfecte estudi, conservació, restauració, reproducció i tota la resta d’accions que desitgen realitzar sobre el famós llançador de disc.

De l'èxit d'aquesta iniciativa, dependran en un futur els catàlegs mètrics de peces i jaciments, amb les quals el MARQ se situarà a l'avantguarda del desenvolupament tecnològic en el camp de l'arqueologia, que a més comptarà amb aplicacions immediates en altres camps com la documentació i manteniment de monuments i nuclis històrics, edificis i elements emblemàtics rústics i urbans, etc.


La notícia de l'escaneig en els mitjans:

wholesale phone cases

 Diario Información (Portada)

Diario Información      /        Qué.es       /      Europa Press        /     La Verdad

                       Gente            /             ABC            /          Las Provincias   

  Las Provincias      /      EcoDiario           /            Diariocrítico      /       Siglo XXI

ADN.es   /                    Terra                      /       La Verdad

 Diario Información        /         Yahoo.es

 

 

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ