MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje












agenda

 

 

 

Monedes. Totes les cares de la història

 

 

EXPOSICIÓ ITINERANT

 

 

 

 

 

            Si desitja obtener més informació de monedes que apareixen en l'exposició          

 

                                               podrà trobar-la ací                                                             

 

 

 

 

 

El discurs expositiu d’aquesta mostra té fonamentalment vocació didàctica i explica els diversos punts de vista des dels quals podem apropar-nos a la contemplació de les monedes.

El seu estudi és de gran interés científic, ja que proporciona dades de tota mena i permet conéixer la història d’aquells que les utilitzaren. Ens referirem al fet què la seua anàlisi pot mamprendre’s atenent factors polítics, culturals, econòmics i artístics.

 

 

 

 

 

 

La mostra dedica l’eix de l’espai expositiu a mostrar que, des de l’aparició de la moneda, els estats s’han dotat d’un sistema monetari propi sobre la base de l’existència de monedes de diferent valor i denominació.

Segons les circumstàncies de cada moment històric, la generalització de l’ús de la moneda ha respost a causes econòmiques, militars i fiscals. Podrem conéixer el motiu de la seua aparició i desaparició i els diferents valors, monedes i sistemes monetaris que s’han utilitzat en l’actual província d’Alacant.

 

 

 

 

 

 

 

En la visita es podrà copsar com les monedes han estat utilitzades pel poder polític que les dissenya com a mitjà de comunicació i propaganda i que s’han emprat durant tota la història com a element de cohesió i símbol d’independència.

L’exposició es referix també a la numismàtica, ciència auxiliar de la història que s’encarrega de l’estudi de les monedes i d’altres objectes afins, com ara les medalles, i que contempla els seus diferents aspectes formals i tècnics.

 

 

 

  

 

 

 

I es fa esment d’altres aspectes, com els sistemes de fabricació de moneda, el col•leccionisme, el fenomen de la formació dels tresors de monedes o el seu ús com a instrument de documentació històrica.

Per tot això, es mostren monedes de la col•lecció numismàtica custodiada pel MARQ, procedents de jaciments de diversa cronologia de la província d’Alacant, de troballes casuals o bé monedes integrades en col•leccions particulars constituïdes en bona part per monedes aparegudes a la nostra província.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarega als següents enllaços les guíes didàctiques de l'exposició:

 

 

CASTELLANO

VALENCIÀ

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ