MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje












agenda

 

 

 

Llum de Roma. Llànties romanes

 

 

31 juliol 2015

 

 

A partir del dia 31 de juliol es podrà visitar a la Biblioteca del MARQ una exposició sobre els llums d'oli d'època romana i el seu objectiu serà el donar a conéixer la utilitat, la forma i la decoració d'aquests xicotets objectes que anaren canviant a al llarg dels segles de domini romà.

 

 

La mostra està formada per un total de 43 peces procedents de les col·leccions del MARQ, del Museu Monogràfic de l'Alcúdia d'Elx i del Museu Arqueològic Municipal d'Elda. Si, d'entre totes les peces, n'hem de destacar algunes podríem assenyalar un exemplar realitzat en bronze (MARQ), una llàntia vidriada i decorada amb dos caps de cavall (Museu Monogràfic de l'Alcúdia d'Elx) i un llum de forma circular i dotat amb nombrosos forats de llum (Museu Arqueològic Municipal d'Elda).

 

 

El recorregut que es vol realitzar a través de les peces serà cronològic, de més antic a més recent, iniciant-se en època ibèrica. El cos principal de la mostra se centrarà, però, en les peces d'època romana distribuïdes en les seues diferents etapes: republicana, altimperial, baiximperial i tardoromana. A més hi haurà altres dos apartats, el primer dedicat al repertori decoratiu d'època romana amb l'objectiu de mostrar al públic la varietat de temes representats i el segon inclourà diverses peces amb la marca del fabricant.

 

 

A més de les vitrines en què s'exhibiran les peces, la mostra es complementarà amb diversos panells explicatius que tractaran diferents temes relacionats amb les llànties (elaboració, comerç ...) i dos audiovisuals que ens aportaran un altre tipus d'informació.

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ