MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje












agenda

 

 

 

Grafitti, Arte Espontáneo en Alicante

 

 

de julio a septiembre 2010



                    

L'exposició sobre els grafits de la província d'Alacant arreplega una selecció de motius i panells que, per la seua temàtica i contingut, ens acosten al coneixement d'un tipus d'art desconegut per gran part de la població.

El treball realitzat per un equip d'investigadors per a fer realitat aquesta exposició ha significat un esforç de molts anys, durant els quals s'han efectuat nombroses prospeccions per masies, castells, esglésies, convents, antigues presons, etc., al llarg de tota la província d'Alacant, localitzant centenars de grafits de temes molt variats i executats amb diferents tècniques, majoritàriament pertanyents als segles XIV al XIX, els quals, hui en dia, estan degudament catalogats, i s’han de realitzar els calcs directes, extensos reportatges fotogràfics, descripcions, plans dels edificis on es troben, etc.

Aquesta minuciosa tasca ha donat com resultat que a hores d’ara ens trobem davant d'un dels conjunts de grafits més nombrosos i interessants de tot l'Estat espanyol.

Podem trobar-los incisos o dibuixats amb carbó o pintura en les parets dels edificis històrics de la nostra província presentant gran varietat de temes: uns estan relacionats amb passatges històrics; altres són al·legories de caràcter religiós; hi ha vaixells, batalles a peu i a cavall, pardals, flors, objectes diversos, inscripcions de qualsevol tipus, fins i tot en àrab, motius arquitectònics,… tots ells formant un conjunt vertaderament espectacular.

La tècnica, la perspectiva i el traç ferm utilitzats en certs temes arquitectònics ens fan pensar en la mà d'experts. Diversos escrits demostren que els seus autors tenien una gran experiència, professionalitat i un alt coeficient d'erudició intel·lectual. Els detalls reflectits en els vaixells ens deixen davant de gent coneixedora de les arts de la mar, així com la qualitat de certs motius deixa constància del bon domini del dibuix que tenien els seus autors.

► descarregar guia didàctica
  
 

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ