MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje

Museo

 

Museu  |  Localització   |  Horaris   |  Tarifes   |  serveis  |  Col·leccions   |  Compra d'entrades  |  Galeria d'imatges

 

 

CATÀLEG

       RELIQUIARI  
Castell d’Ambra (Pego) 


Coure
h: 5,8 cm; a: 2,2 cm; e: 1 cm
Baixmedieval
Cristià
1250-1280

 

Reliquiari amb forma de caixeta prismàtica que posseeix anelles dorsals a la part central dels costats més estrets amb la finalitat de facilitar la subjecció al coll o el cosit a la vestimenta. La cara frontal és abatible i permet guardar a l’interior una relíquia o pregària i porta al centre un anell circular per a encastar una pedra, desapareguda en l'actualitat. Tot això emmarcat per dues franges laterals, malament executades, d'un cordonat simple. Al revers del reliquiari es desenvolupa una decoració incisa centrada per una creu de la qual sorgeixen de forma radial quatre fulles simples d'acant. El motiu es desenvolupa sobre un fons repussat amb matriu de punts i emmarcat per les seues bandes laterals per dues faixes de cordó geomètric simple.
El reliquiari, en trobar-se als nivells de conquesta de les excavacions efectuades al castell d'Ambra (Pego) i portar com a decoració la creu patent, no deixa cap dubte que és una caixa reliquiari cristiana anterior a l'any 1280.
CS: 8051
AZUAR, R. 2003.

 

te puede interesar te puede interesar

 

 

 

VEURE TAMBÉ

Salas   

 Col·lecció MARQ 

 

 

 


  

 


 

 

 

 

 

 


 

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍA