MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje

Museo

 

Museu  |  Localització   |  Horaris   |  Tarifes   |  serveis  |  Col·leccions   |  Compra d'entrades  |  Galeria d'imatges

 

 

CATÀLEG

         PICA ANDALUSÍ 
    D'AIGUA BENEÏDA 
Castell d'Ambra (Pego) 


Marbre travertí
h: 35,8 cm; a: 20 cm; e: 18,5 cm
D'origen islàmic i reutilització cristiana
1250-1280
 

Pica de marbre travertí amb forma polilobulada i llavi recte, buidada a l’interior i de perfil troncocònic invertit. A la vora es desenvolupa una simple decoració tallada, composta per un rosari de perles disposades en l'interior d'una faixa lleugerament marcada.
Les excavacions dutes a terme a la capella del Castell d'Ambra en l'any 1994 van traure a la llum dos fragments de marbre que, encara que no casaven, pel seu material, forma i decoració pertanyien a la mateixa peça. Després del seu muntatge als laboratoris del MARQ, van resultar correspondre a una pica d'aigua beneïda, de forma lobulada de la qual només es conserven els fragments de la part frontal. La forma i decoració de la pica, com també el fet d’estar feta en marbre travertí, material inusual en la talla romànica, en suggereix un origen andalusí, possiblement reaprofitada d'alguna residència de la propera ciutat de Dénia, que va ser portada pels cristians a aquesta ermita en el tercer quart del segle XIII abans de l'abandó del castell, esdevingut l'any 1280 dC.
CS: 8259
AZUAR, R., 2003.te puede interesar te puede interesar

 

 

 

VEURE TAMBÉ

Salas   

 Col·lecció MARQ 

 

 

 


  

 


 

 

 

 

 

 


 

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍA